Her Yaşın Seveceği Teremyağlı Muhallebi Magnolya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 200 grm bebek bisküvisi
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı şeker
- Muz
- Damla çikolata
- Çilek
- İsteğe bakılırsa farklı meyve ler kullanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için; süt, un, nişasta, yumurta sarısını bir tencereye alarak pişirelim kısık ateşte muhallebi göz göz oluncaya kadar topaklanmaması için karıştıralım.
- Pişen muhallebimizin son olarak 1 kaşık teremyağ ve vanilini ekleyip, karıştırarak ocaktan alalım.
- sonrasındasında bir kepçe muhallebi den bir porsiyonlamak için kasemize yada kulp a koyalım etrafına meyveler koyarak ortasına toz haline getirdiğimiz bisküvimizden ekleyelim. Son olarak bir kepçe daha ekleyerek üzeri dolacak biçimde dolduralım.
- Ben bu ölçülerle 6 posuyon magnolya çıkardım. Sizde gereçleri arttırabilir yada eksilterek porsiyon sayısını değiştirebilir siniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun