Helvacı Ali Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 kaşık pekmez
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- Çam fıstığı, fındık, ceviz
- Tarçın.
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağın kokusu çıktıktan daha sonra irmiği ekledim.
- Bir yandanda süt şerbetini kaynatıp hazırladım.
- Aroma vermesi için portakal kabuğunu rendeleyip şerbete ekledim.
- Helvaya dökerken süzerek koydum. Kaladabilir ancak ben yalnızca aroması için kullandım. Size kalmış. Sizde sevdiğiniz aromaları şerbete ekleyebilirsiniz.
- İrmiği kısık ateşte uzun müddet sabırla kavurun.
- Biraz kavrulunca unun yarısını ekleyin.
- Biraz daha rengi döndükten daha sonra kalan unun yarısını da ek edin.
- Şerbetinide tek seferde değil iki defada ekleyin.
- Parlaklık ve renk dengelemesi için iki yemek kaşığı pekmezi ilave edip helvaya yediriyorum.
- Şayet kum üzere helva seviyorsanız helvayı karıştırmayın,şerbetini verip kapağını kapatın. Şayet helvayı yapışkan krem şeklinde seviyorsanız tahta kaşığın karşıtıyla helvayı beş dakika daha eze eze karıştırın. Kıvamı macun üzere olacak.
- ondan sonrasında porsiyonlayıp süsleyin. Afiyet olsun….