Heidi Klum, kızı Leni’yi “Almanya’nın Bir Sonraki Top Modeli” konusunda nasıl pazarlıyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Chronicler’ın görevi: Vivien, “Germany’s Next Top Model” (GNTM) yarışmasının 18. sezonunun galibi. Ve hava durumuna göre: Devasa bir Klum cephesi yaklaşıyor, hala fırsatınız varken sığınak arayın.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Perşembe gecesi Pro Sieben şovunun finali, televizyonun nasıl bir aile meselesi haline getirilebileceğine dair dikkate değer bir ders verdi. Kaçınılmaz olan, klanının ana reisi, Bergisch-Gladbach’tan Los Angeles’a uzanan bir imparatorluğun patronu olan Heidi Klum var. Tabii bir de yarı zamanlı Tokyo otel müzisyeni ve yarı zamanlı Klum’un kocası Tom Kaulitz var. Seyirciler arasına oturduğunda Heidi, Fransız moda tasarımcısı Jean Paul Gaultier ile kanepede yaptığı sohbeti yarıda kesiyor çünkü işte Tom: “Seni çoktan gördüm fare. Selam!”

Ve son olarak, şirketin K ile atanmış küçük patronu gibi bir şey olan Leni Klum var. O, “GNTM”nin bu finalinin yalnızca gizli ana karakteri değil. O dır-dir ana kişi Köln-Ossendorf’tan bu iki saat içinde olanlar başka türlü yorumlanamaz. Alman kendini tanıtmanın Kraliçe Annesi, bazen saçma sapan bir taç giyme törenini kutlamak için kızını tahta çıkarır. Heidi Klum asayı hâlâ kendi ellerinde tutuyor, ancak Leni – bu konuda söylentiler var – en azından bu Perşembe ona dokunabilir.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Serginin açılışıyla başlar. Görünüşe göre Heidi Klum, sahne tabanındaki parlak ışığa bir tanrı gibi adım atıyor ve poz veriyor. Ama gerçek Heidi değil. Kesin, patronun çekimi, bir medyum gibi kenarda duruyor ve kameraya şöyle diyor: “Zaten yarım asırlık olduğum için, bu sefer büyük açılışı gençlerin üstlenmesine izin vereceğim.” Kes, kaydır, şimdi sahnenin önündeki kadının yüzünü de görebilirsin. 19 yaşındaki Leni Klum, yeşil dar bir elbise giymiş, koridorda gümbürdeyen açılış sesleriyle dans ediyor. Sonra annemden havada bir öpücük var. “Teşekkürler Leni, harika bir iş çıkardın.”

Bu TV akşamında, ikinci bir kamusal Klum’un inşa edilmekte olduğu her zamankinden daha net hale geliyor. New York’ta dünyaya gelen ve ABD vatandaşlığına sahip olan Heidi’nin 50 yaşındaki eski Formula 1 yöneticisi Flavio Briatore’nin kızı Leni, iki yıldır modellik işine adım atıyor. Çoğu zaman yanında: Heidi Klum. 2021’de birlikte bir anne-kız çekimi için “Vogue” kamerasının önünde durdular, son olarak ikilinin İtalyan markası Intimissimi için bir iç çamaşırı kampanyası manşetlere taşındı. Medya kütüphanesinde “GNTM” finalini tekrar canlı olarak takip eden hiç kimsenin bu kampanyanın insafına kalma şansı yok: Klum-Klum klibi, reklam olarak her bir bloğun önüne yerleştirildi.

“Merhaba anne, ben sahne arkasındayım!”

Onlar, Klum’lar, özellikle birbirleri arasında ve birbirleri için pazarlama yapabilirler: Leni, şovun kulis muhabiri olarak işi alır. Heidi sanki bundan şüphelenmiyormuş gibi davranıyor, bu da tamamen başarısız oluyor çünkü herkes onun bildiğini biliyor ve bir aktris olarak bunu pek saklamaya çalışmıyor: “Kızımı uzun zamandır görmedim. Aslında nerede? ? Leni?”, “Merhaba anne, ben sahne arkasındayım!”, “Oh, merhaba!” O kadar korkunç ki neredeyse tekrar işe yaradı.

Kızımın da şimdi burada oturuyor olması çılgınca değil mi?
Heidi Klum

“GNTM” koltuğundaki Thomas Hayo’ya

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Finalin yarısında, Leni Klum nihayet zengin kanepeye, Heidi’ye, Gaultier’e ve tasarımcı Christian Cowan’a geçebilir. “Şimdi tek eksik kızım. Nerede o? Leniii?” Kölner Konserve’den alkışlar ve takırtılı müzikler arasında Leni Klum, eskiden “cüretkar” denilen bir kıyafetle podyumda koşarak geliyor.Ama dış görünüş önemli olmadığı için, Klum’un iç iklimine bir göz atmakla yetineceğiz. Ve bu: sa-gen benzeri. Leni nihayet kanepeye geldiğinde Heidi sıçradı, ikisi zıpladı ve tiz tonlarda güldü, bir öpücük uçup gitti. Heidi Klum, “Evdeki oturma odamızda gibi!” uluslararası misafirleri kanepenin kenarında.

Ve sonra, başta biraz çekingen bir tavırla, büyük Gaultier’nin sağına belirgin bir şekilde yerleştirilmiş olarak orada oturuyor. Ama sonra, zamanla, giderek daha güvenli hale geldi. Tabii burada işini kolaylaştırıyorlar, aile birleşimi gibi. Örneğin, bir başka kaçınılmaz olan Thomas Hayo, sonsuzluk gibi hissettiren bir süre boyunca samimi ve profesyonel bir temelde Klum kozmosu ile ilişkilendirildi. Heidi koltuğa oturduğunda sohbeti Leni’ye yöneltiyor: “Kızımın da şimdi burada oturuyor olması delice değil mi?” Ve bu ne kadar çılgınca, Hayo coşkulu: “Onu aşağı yukarı en başından beri tanıyorum. Harika bir iş çıkarıyorsun, Leni.”

Leni Klum’un burada şişirildiği kadar önemle salonun çatısı altında sıkışıp kalmaması şaşırtıcı. Seyirci için ilk vurguyu belirleyen bu akşam Leni Klum, biraz heyecanlı ama sonra kendinden emin bir şekilde sahnenin karşısına geçiyor, hatta sonlara doğru reklamı vermesine bile izin veriliyor ve tekrar canlı yayında olduğunuzda bir sonraki karamsar Kısmen ılımlı Ateş Vaftizi geçti, anne Klum memnuniyetle başını salladı. 19. Sezon geliyor ve Leni Klum’un sadece finalde görülmeyeceğini tahmin ediyorsanız, kahin değilsiniz.

Bu arada 2023 finali, 2017’den bu yana en düşük pazar payını elde etti. Bu yılki “GNTM” baskısı, son birkaç yılın kota başarılarına ayak uyduramadı. Aynen öyle, vakanüvisin görevi dışında.