Hazır Baklavalık Yufkadan Pileli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg hazır baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram ceviz içi
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları üç eşit kesime kesip, ikişerli biçimde ortasına ceviz koyup, pile formunda toplayıp kenarlarını düzgünce sıkıştırıp, içe yanlışsız toplayıp, pileli kısmı üste kalacak biçimde büyük uzunluk borcama dizeleyelim.
- Eritip, köpüğü alınmış tereyağımızın içerisine sıvı yağı karıştırıp, baklavalarımızın üzerine tek tek gezdirin.
- 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Soğuk şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp baklavamız dinlendikten daha sonra servise sunabiliriz afiyet olsun ????