Havuçlu Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1.5 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın sütü ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edin tarçın kabartma tozu ve vanilyayı son olarak da unu ekleyip çırpın.
- Rendelediğiniz havuç ve kuru üzümleri ek ederek bir kaşık yardımı ile karıştırın. ( kuru üzümleri bir tatlı kaşığı una bulayın ve fazla unu eleyin bu türlü kuru üzümler hamurunuzun tabanına çökme yapmaz).
- Arzu ederseniz ceviz ya da fındık kırığı da ekleyebilirsiniz.
- Yağladığınız kek kalıbına kek harcınızı ekleyin ve evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirin.