Havuçlu Tarçınlı Kek

Felaket

New member
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • ⅓ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtaları şekerle bir arada karıştırma kabına alıp, mikserle yüksek bölümde 3-4 dakika çırpın.
  2. Sıvıyağ ve sütü ek edip yarım dakika daha yavaş bölüm de çırpın.
  3. Un, vanilin, tarçın ve kabartma tozunu farklı bir kapta karıştırıp ek edin ve yalnızca karışana kadar spatula ile alt üst edin.
  4. Margarin ile yağladığımız kalıbımıza dökelim bir iki defa tezgaha vuralım ki kek her kısma ulaşsın eşit dağılsın.
  5. 170 derecede alt üst 30 -35 dk pişmesi gerek.
  6. O esnada muhallebisi için bütün materyaller tencereye koyulur karıştırılır, karışım göz göz olunca ocaktan alınır soğuması beklenir.
  7. Keki kalıptan çıkardıktan daha sonra orta boşluğa muhallebimizi dökelim isteğe bakılırsa süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst