Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 avuç dolusu ceviz
- 3 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Yağ, süt,yoğurt ek edip karıştırıyoruz.
- Havuç ve cevizi ekliyoruz.
- Unumuzu, kabartma tozunu, vanilyalı, karbonatı kabımıza eliyoruz ve son olarak karıştırıyoruz.
- Yağlamış ve yavaşça un serptiğimiz kek kalıbına döküyoruz. ( yağlayıp, un serptiysen daha sonra isteğe bağlı susam da serpilebilir ).
- 180 derece 40 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.