Havuçlu Kek

Felaket

New member
Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardagı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 orta uzunluk havuç (orta rende )
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz (isteğe bağlı )
  • 2,5 su bardağı un
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Akabinde sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. sonrasındasında kabartma tozu, vanilya, ve elenmiş unu ekliyoruz.
  4. Rendelediğimiz havuçları ek edip spatula sayesinde karıştırıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  5. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından aldıktan daha sonra soğuyana kadar kalıpta bekletiyoruz.
  7. Soğuduktan daha sonra kalıptan karşıt çevirip çıkarıyoruz.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst