Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek

Felaket

New member
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt yahut süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 orta uzunluk havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Alabildiği kadar un
Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 pk vanilya
Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Tarçın
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
  2. Yoğurdu ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 1 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yavaş yavaş unu eklemeye devam ediyoruz.
  6. Güzel bir kek kıvamı alınca rendelediğimiz havuç ve iri kıyım, tarçınla karıştırdığımız cevizleri ekliyoruz.
  7. Tüm harç birbirine karışana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Büyük uzunluk yuvarlak borcama yahut tıpkı boyutta öteki bir tepsiye yağ sürüp kek hamurunu döküyoruz.
  9. 180 derece fırında fanlı ayarda 20-25 dakika pişiriyoruz.
  10. Kekimiz fırından çıkınca kenara alıp muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
  11. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
  12. Muhallebimiz kıvam alınca tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz.
  13. Tereyağı eriyince kekimize çatalla delikler açıp muhallebimizi döküyoruz.
  14. Muhallebi her tarafa eşit biçimde dağılınca üzerine birinci olarak hindistan cevizini daha sonra tarçını döküyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
  15. Oda sıcaklığına gelince üzerine bir kapak kapatıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis ediyoruz.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst