Havuçlu Cevizli Muhalebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- sonrasındasında sırayla sıvı yağ, un ve kabartma tozu ekleyerek bir hoş çırpalım.
- Son olarak da havuç, tarçın ve cevizimizi ekleyip yine karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına ya da bir tepsiye harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Bu ortada muhallebimizi hazırlayalım.Tereyağı, vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim, pişip kıvam alınca ocaktan alalım.
- İçerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca kremşantimizi ek edip mikserle yeterlice çırpalım.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra ortadan ikiye.
- Keselim ve üst kısmını kalıba yerleştirelim ve soğuyan muhallebimizin yarısını döküp düzgünce yayalım.
- daha sonra kekimizin öteki kısmını üzerine yerleştirip kalan muhallebimizi de üzerine yayalım.
- Üzerini isteğe bağlı biçimde süsleyelim.
- Ben havuç lar ile süsledim, ondan sonrasında buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.