Havuçlu Cevizli Muhalebili Pasta

Felaket

New member
Havuçlu Cevizli Muhalebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Havuçlu Cevizli Muhalebili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  2. sonrasındasında sırayla sıvı yağ, un ve kabartma tozu ekleyerek bir hoş çırpalım.
  3. Son olarak da havuç, tarçın ve cevizimizi ekleyip yine karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına ya da bir tepsiye harcımızı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
  5. Bu ortada muhallebimizi hazırlayalım.Tereyağı, vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim, pişip kıvam alınca ocaktan alalım.
  6. İçerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyunca kremşantimizi ek edip mikserle yeterlice çırpalım.
  8. Kekimiz soğuduktan daha sonra ortadan ikiye.
  9. Keselim ve üst kısmını kalıba yerleştirelim ve soğuyan muhallebimizin yarısını döküp düzgünce yayalım.
  10. daha sonra kekimizin öteki kısmını üzerine yerleştirip kalan muhallebimizi de üzerine yayalım.
  11. Üzerini isteğe bağlı biçimde süsleyelim.
  12. Ben havuç lar ile süsledim, ondan sonrasında buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Havuçlu Cevizli Muhalebili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst