Havuçlu Cevizli Kek

Felaket

New member
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1-2 boyutuna nazaran havuç
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 dolu çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
  2. Akabinde sütü, yağı, kabartma tozu, vanilya, un ve tarçını da ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  3. Son olarak ceviz, havuç ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek hoş bir biçimde karıştırıp, yağlanmış kalıba döküyoruz.
  4. 180⁰ fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişme mühleti fırına ve kalıba bakılırsa değişeceği için kürdan testi yaparak da denetim edebiliriz.
  6. Katiyetle birinci 20 dakika kapak hiç açılmamalı unutmayalım. Kalıbıma bakılırsa bu ölçü ile yaptım ben siz dilerseniz kalıbınızın büyüklüğüne nazaran azaltıp artırabilirsiniz.
  7. Fırından çıkan kekimiz ılıyınca üzerine pak bir bez kapatıp poşetlerseniz yumuşacık bir kekiniz olur.
  8. Yumuşak kek demişken fırını ısınması için ayarladığımız kademede fırının tabanına ısıya güçlü bir kap ile su koyarsanız kekiniz kurumaz pişerken nemini korur. Şimdiden afiyet olsun deneyen herkese
    ♥
    .
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst