Havuç Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 paket petibör bisküvi
- 7-8 adet havuç
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su barağı kadar ceviz yahut fındık
- 1 baket hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları rendeleyin tavaya alın üzerine su tereyağı ve şekeri ekleyin suyunu çekene kadar kavurun pişmeye yakın tarçını ekleyin.
- Bisküvileri rondoda un haline getirin.
- Cevizleri biraz daha iri kalacak halde rondodan cekin bisküvi ve cevizleri havuçlu karışımın içine ekleyip uygunca bütünlesene dek yoğurun.
- Yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.
- Dolapta soğuyana kadar dinlendirin 2 saat ülkü.