Havuç Topları

Felaket

New member
Havuç Topları Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Dışı için

  • Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda havuçları soyup rendeliyoruz.
  2. Teflon tavaya alıp üzerine sıvı yağ ve şekerini koyup suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavuruyoruz.
  3. sonrasındasında petibör bisküvi, tarçın ve fındığımızı da ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Biraz soğuduktan daha sonra bir kaseye hindistan cevizi koyun.
  5. birinci vakit içinderda havucu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz işte bu kadar afiyet olsun herkese.
    Not : hindistan cevizi yerine antep fıstığına yahut şekerlemelere de bulayabilirsiniz ya da çikolata sosuna bandırabilirsiniz dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst