Havuç Dilimi Baklava

Felaket

New member
Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 200 gram teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçine koymak için;

  • Ceviz
  • Fındık yahut fıstık
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Havuç Dilimi Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle küçük bir tencerede teremyağımızın hepsini eritelim üstündeki köpüğü alalım içine sıvı yağımızıda ekleyip, karıştıralım.
  2. Yufkalarımızın üzerine borcamımızı koyarak yufkaları yuvarlak biçimde keselim, çabucak sonrasında yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasın.
  3. Hazırladığımız yağımızı borcamın altına biraz sürelim çabucak sonrasında 1 tane yufka alıp tepsiye koyalım.
  4. Borcama koyduğumuz yufkamızın üzerine hazırladığımız yağı bir fırça yardımı ile sürelim.
  5. daha sonra yine tıpkı süreci öbür yufkalarada uygulayalım. Ortalarda kestiğimiz kenar kesimleri da yerleştirelim üzerine yağ sürelim. (Ziyan olmasın) bu türlü elimizde bulunan yufkaların yarısına gelene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
  6. Yarısına geldiğimizde fıstıklarımızı ortasına serpelim daha sonra yeniden tek tek yufka alıp tıpkı süreci uygulamaya devam edelim.
  7. Yufkalarımız bittikten daha sonra baklavamızı havuç dilimi halinde keselim. Kalan yağ karışımın hepsini yufkamızın üzerine eşit ölçüde dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar denetim ederek pişirelim.
  9. Baklavayı fırına attıktan daha sonra bir tencere alarak şekerimizi ve suyumuzu.
  10. Koyup eritelim. Kaynamaya başladıktan daha sonra 17 dk kaynatmaya devam edelim. İçine çeyrek limonumuzundan bir kaç damla sıkıp 3 dakika daha kaynatalım. Tenceremizin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  11. Üzerini kızaran baklavamızı fırından çıkartıp birinci sıcağı çıktıktan daha sonra ılık şerbetimizi baklavamızın üzerine döküp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Not: 200 ml su bardağı ölçüm. 100 ml çay bardağı ölçüm. Tatlınızı hoş kızartın ki hamur olmasın şerbeti hoş çeksin.

Havuç Dilimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst