Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç Dilimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 24 adet baklavalık yufka
- 200 gram teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz
- Fındık yahut fıstık
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küçük bir tencerede teremyağımızın hepsini eritelim üstündeki köpüğü alalım içine sıvı yağımızıda ekleyip, karıştıralım.
- Yufkalarımızın üzerine borcamımızı koyarak yufkaları yuvarlak biçimde keselim, çabucak sonrasında yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasın.
- Hazırladığımız yağımızı borcamın altına biraz sürelim çabucak sonrasında 1 tane yufka alıp tepsiye koyalım.
- Borcama koyduğumuz yufkamızın üzerine hazırladığımız yağı bir fırça yardımı ile sürelim.
- daha sonra yine tıpkı süreci öbür yufkalarada uygulayalım. Ortalarda kestiğimiz kenar kesimleri da yerleştirelim üzerine yağ sürelim. (Ziyan olmasın) bu türlü elimizde bulunan yufkaların yarısına gelene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
- Yarısına geldiğimizde fıstıklarımızı ortasına serpelim daha sonra yeniden tek tek yufka alıp tıpkı süreci uygulamaya devam edelim.
- Yufkalarımız bittikten daha sonra baklavamızı havuç dilimi halinde keselim. Kalan yağ karışımın hepsini yufkamızın üzerine eşit ölçüde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar denetim ederek pişirelim.
- Baklavayı fırına attıktan daha sonra bir tencere alarak şekerimizi ve suyumuzu.
- Koyup eritelim. Kaynamaya başladıktan daha sonra 17 dk kaynatmaya devam edelim. İçine çeyrek limonumuzundan bir kaç damla sıkıp 3 dakika daha kaynatalım. Tenceremizin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Üzerini kızaran baklavamızı fırından çıkartıp birinci sıcağı çıktıktan daha sonra ılık şerbetimizi baklavamızın üzerine döküp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Havuç Dilimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı