Hatay Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt(sulu olsun)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 avuç fındık (ceviz badem de olabilir)
- 2,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti ocağa alıyoruz kaynadıktan daha sonra iki üç damla limon sıkıyoruz beş dakika daha kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için gereçleri bi kapta karıştırıyoruz fındığı küçültüp içine katıyoruz ben yuvarlak küçük borcama yaptım ölçü az olduğunu için kabımızı yağlayıp unluyoruz harcı döküyoruz.
- 190 derecede kızarana kadar pişiyoruz ortalama 20 dakikada pişti.
- Şerbet soğuk tatlı da birinci sıcaklığı çıkıncaya kadar beklenir şerbeti dökülür afiyet olsun (dilerseniz ölçüyü çoğaltarak yapabilirsiniz yarım ölçü verdim) hayli pratik bi tatlı denemenizi öneririm sahiden beş dakikada fırında.