Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı haşhaş
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Biraz kaynadıktan daha sonra iki üç damla limon
Üzeri için ;

  • 2 paket krem şanti
Süsleme için;

  • Fıstık
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
İsteğe gore

  • Haşhaş
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle serbetimizi hazırlayıp 20 dk kaynattıktan daha sonra soğumaya bırakın.
  2. Keki için yumurtaları kırıp şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım,sonrasındasında yağ ve yoğurtu koyduktan daha sonra tekrar çırpalım.
  3. sonrasındasında kabartma tozu ,vanilya, irmik ,unu döküp tekrar çırpalım.
  4. En sonunda da haşhaşı ekleyip karıştırma sürecini tamamlayalım büyük uzunluk borcamın altını yağlayıp kek harcımızı döküp.
  5. 180 derece 20 dakikaya kadar pişirmeye bırakalım.
  6. En sonunda da krem şantiyi hazırlayıp buzlukta katılaşması için bırakalım.
  7. Kek hamuru piştikten daha sonra şerbeti soğuk kek sıcak olacak biçimde dökelim biraz dinlendirelim.
  8. Dinlendikten daha sonra da krem şantiyi üstüne döküp süslemeyi yapabilirsiniz.Herkese afiyet olsun:).
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst