Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım poşet krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetli tatlımızın şerbetini hazırlayıp 10 dk ocakta kaynatıp soğuması için kenara bırakıyoruz.
- hemen sonrasında yumurta ve şeker bir kaba alınarak 5 dk boyunca güzelce çırpılır,üzerine sıvı yağ ve süt eklenip karıştırmaya devam edilir.
- İrmik ve haşhaş da içine eklenip uygunca karıştırılır. S
- on olarak un ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce çırpılan harç margarin ile yağlanmış tart kabına dökülerek evvelde ısıtılmış 180’ lik fırında 20 dk pişirilir.
- Fırından çıkarılan kek yavaşça ılımaya bırakılır akabinde soğumuş olan şerbet tart kabının içerisindeki kekin üzerine dökülür.
- Güzelce şerbetini çekmiş olan kek servis tabağına zıt çevrildikten daha sonra ortasına hazırlanan kremşanti yayılır,süslenir.
- 1-2 saat dinlendirildikten daha sonra servis edilir.