Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • Kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
Kreması;

  • 400 ml süt
  • 2 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Bir tencerede suyu şekeri ve limonu ekleyip kaynayınca 7 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kek yapılışı.Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  3. Üzerine sırayla tüm materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
  4. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  5. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişirme sırasında kremşanti ve sütü çırpıyoruz buz dolabında 20 dk bekletiyoruz.
  7. Pişen keki fırından çıkardıktan daha sonra üzerine kürdanla bir kaç delik açıyoruz.
  8. 5 dakika daha sonra şerbeti döküyoruz.
  9. Şerbeti çekince kremşanti ile süsleme yapıyoruz. Afiyet olsun????
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst