Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 su bardağından 2 parmak fazla un bir daha de dikkat ederek ekleme yapın undan una değişiyor
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Şerbet için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • Ben süslemede hindistan cevizi ve mavi haşhaş kullandım isteğe bakılırsa konulmasa da olur
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi yapıp soğumaya bırakalım.Bir tencerede şerbet gereçlerimizi kaynatalım.
  2. çabucak sonrasında yumurta ve şekerimizi güzelce çırpalım hoş bi kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. ondan sonrasında öteki materyallerimizi de un hariç ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim ben 1 su bardağından 2 parmak fazla un dedim lakin undan una değişiyor 1. 5 su bardağı bile olabilir.
  4. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hamurumuzu dökelim.
  5. 180 derecede güzelce pişirelim.
  6. Şantimizi yapıp dolapta dinlendirelim.
  7. Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi soğuyan şerbet ile buluşturup krem şantisini sürelim üst süslemeye isteğe bakılırsa yapılmasa da olur.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst