Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt (Süt yoksa 1 su bardağı yoğurt)
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 çay bardağı siyah haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlıyoruz; tencereye şeker ve suyu ekliyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz.
  2. Kremşantiyide gerisinde yazdığı biçimde hazırlayıp dolabın alt tarafına koyuyoruz (Buzluk kısmına değil
    ⁉
    ⁉
    )
  3. Yumurta ve şekeri kabımıza alalım köpük köpük olana kadar çırpalım köpük köpük olunca öbür materyalleri ekleyelim.
  4. Karıştıralım hepsini güzelce karıştırdıktan daha sonra uzun borcama hamuru dökelim. 180 derece de pişip, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkması için bir 5 dakika bekleyelim sıcağı çıktıktan daha sonra evvelinde kaynattığımız soğumuş şerbeti üzerine dökelim, uygunca soğumasını bekleyelim.
  6. Üzerine dolaptan çıkardığımız kremşantiyi sürelim ve dolaba koyalım en az 2 saat bekletelim. Afiyet olsun. Allah’a emanet olun ???? ???? ???? Fotoğraf atar yorum yaparsanız fazlaca sevinirim.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst