Haş Haşlı Revani

Felaket

New member
Haş Haşlı Revani Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon
Kreması için;

  • 1 paket vanilyalı pasta kreması yahut kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt
Haş Haşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şekerle yumurtaları yüksek derece mikserle çırpalım.
  2. Sütü, yağı, haşhaşı, irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, güzelce karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
  3. Isıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
  4. Kekimiz pişerken şerbetini hazırlayalım şerbet için şeker ve suyu kıvama gelene kadar güzelce kaynatalım.
  5. Ocaktan almaya yakın limonunu ekleyelim. Kek sıcak şerbet ılık olacak biçimde şerbetimizi buluşturalım ????????
Haş Haşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst