Harf Pasta

Felaket

New member
Harf Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı kadar sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 1 ölçü köpürtülmüş şanti
Arası için;

  • Meyve kesimleri muz çilek gibi
Harf Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için; yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıyoruz sarısının üstüne 4 yemek kaşığı şekeri koyup çırpmaya başlıyoruz.
  2. bir mühlet çırptıktan daha sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz bu şekerin erimesini ve pürüzsüz olmasını sağlayacak. Güzelce beyazlaşıp, köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazının üstüne kalan 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz mikser uçlarımız pak olsun sarısı bulaşmasın yoksa köpürmez güzelce köpürdükten daha sonra bitiriyoruz.
  4. hemen sonrasında köpürtülmüş sarıların üstüne un ve kab. Tozu ekleyip mikserle yeterlice karıştırıp yediriyoruz bu sırada biraz katılaşma olacak.
  5. sonrasındasında köpürtülmüş beyazı azar azar ekleyerek hamura yavaş yavaş spatulayla tek taraf karıştırarak yediriyoruz.
  6. Hamurumuz uygunca karıştıktan daha sonra büyük dikdörtgen kalıp yahut borcama yağlı kağıt üzerine döküp 175 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
  7. Kürdanla denetim edip pembeleştikten daha sonra çıkartıp sıcağıyla bir telin üstüne aykırı çeviriyoruz alttan hava alacak biçimde bu kekin çökmemesini sağlayacak.
  8. Yağlı kağıdı çıkartıyoruz. bu türlü soğuduktan daha sonra kekimizi çevirip hangi harf yapacaksak o biçimde kesip, ikiye bölüyoruz. Süsleme yapacağımız tabağın üstüne alıp, süslememizi yapıyoruz.
  9. Kreması için; kremşanti ve teremyağ hariç öbür materyalleri tencereye alıp altını yakmadan evvel düzgünce çırpıcıyla karıştırıyoruz. daha sonra karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  10. Altını kapattıktan daha sonra pişen kremamamıza sıcağıyla tereyağınıda ekleyip kabuklanmaması için üstünü kapatıp soğumaya alıyoruz.
  11. İyice soğuyan kremaya köpürtülmüş şantimizi azar azar kıvamını denetim ederek mikserle karıştırıyoruz sıkılabilir kıvama gelince eklemeyi bırakıyoruz.
  12. Hazır olan kremamızı sıkma torbasına alıyoruz. Kekimizi ikiye bölüp bir ölçü şekerli sütle ıslatıp, orta kısmına kremayı sıkıp, meyve modülleri koyuyoruz.
  13. meyvelerin üstüne başka kekin yapışması için biraz daha krema sıkıp, başka kek modülünü üstüne kapatıyoruz. En üst kısmada yıldız uçla kalan kremayı nokta nokta sıkıp yanlar hariç pastamızın üstünü büsbütün kapatıyoruz.
  14. ondan sonrasında gönlümüze bakılırsa istediğimiz meylerle süsleyip, en az 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Harf Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst