Güllaç

Felaket

New member
Güllaç Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;

  • Çilek ,ceviz içi
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü ile şekeri tencereye alıp ısıtalım, kaynamasın ancak ılıkta olmasın parmağınızı yakacak sıcaklıkta olması kâfi.
  2. Güllaç yaprağını elinizle yahut bir makas yardımı ile 2ye bölelim.
  3. Her parçayı tepsiye aldığımız süte batırıp borcam tepsimize yerleştirelim.
  4. 5 yaprak bittikten daha sonra cevizi her yerine serpelim.
  5. çabucak sonrasında kalan güllaç yapraklarına da birebir süreci yapıp borcama dizelim. ( dilerseniz ortasına meyvede koyabilirsiniz )
  6. Kalan bütün sütü eşit biçimde güllacın üzerine dökelim.
  7. 4-5 saat dolapta beklettikten daha sonra süsleyip servis edelim, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst