Güllaç Tatlısı

Felaket

New member
Güllaç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Güllaç
  • 1-5 süt litre
  • 1-5 su bardağı şeker
İçine;

  • Antep fıstığı yahut ceviz içi
  • Vişne yahut çilek
  • Hindistan cevizi
Güllaç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, şeker bir tencereye alarak orta ateşte ocağa bırakalım ,şeker eriyene kadar karıştıralım .
  2. Şeker eridi ise sütün kaynamasına gerek yok .
  3. Altını kapatalım uygun bir tepsiye bir kepçe süt şeker karışımını dökelim.
  4. Üzerine bir yaprak güllaç bırakarak 15 yaprak olana kadar bir kepçe süt bir yaprak güllaç şekilinde bu süreci yenidenlayalım.
  5. 15. Yaprak’tan sora hindistan cevizi ceviz içi her yerine serpelim.
  6. Kalan yaprakları da birebir biçimde yenidenlayalım son yapraktan sora dilimleyip tencerede kalan karışımı her yerine döküp üzerini görseldeki üzere süsleyelim yemeye hazır.
Afiyet olsun????.

Güllaç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst