Gönül Çelen Tatlısı

Felaket

New member
Gönül Çelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
Üzerini bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı irmik
Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 bardak un
  • 2 yemek kaşığı irmik
Gönül Çelen Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye alalım. sonrasındasında altını yakıp, kaynamaya bırakalım kaynayınca orta ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatıl bu süreçte denetimli olalım.
  2. ondan sonrasında hazır olan şerbetimizi soğuması için kenara alalım.
  3. Hamur için; yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozunu ek edip, karıştıralım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Bu basamakta irmiğide ekleyelim.
  4. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, yuvarlayalım irmiğe batırıp, tepsiye dizelim.
  5. ondan sonrasında artı formu verelim bıçakla bir artıda tersten verelim ve 250 derece fırında denetimli pişirelim.
  6. Şerbet soğuğa yakın ılık olacak tepsi soğuk olacak bir gece dinlenince şerbeti daha uygun çekiyor.
Gönül Çelen Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst