Gönül Çelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 bardak un
- 2 yemek kaşığı irmik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye alalım. sonrasındasında altını yakıp, kaynamaya bırakalım kaynayınca orta ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatıl bu süreçte denetimli olalım.
- ondan sonrasında hazır olan şerbetimizi soğuması için kenara alalım.
- Hamur için; yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozunu ek edip, karıştıralım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Bu basamakta irmiğide ekleyelim.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, yuvarlayalım irmiğe batırıp, tepsiye dizelim.
- ondan sonrasında artı formu verelim bıçakla bir artıda tersten verelim ve 250 derece fırında denetimli pişirelim.
- Şerbet soğuğa yakın ılık olacak tepsi soğuk olacak bir gece dinlenince şerbeti daha uygun çekiyor.