Gerçek Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Mikser kabında oda sıcaklığında yumurta ile şekeri 5 dk mikserle yüksek bölümde çırpalım.
- daha sonra yağı ekleyip çırpalım.
- daha sonra unu irmiği azar azar ekleyerek artık tahta kaşıkla yahut spatula yavaşça karıştıralım.
- En son vanilya kabartma tozu ekleyip tekrar tahta kaşık yahut spatula ile karıştıralım.
- Yağlanmış unlanmış büyük cam fırın kabına hamuru dökelim. Fan çalıştırmadan fırında 170 derecede ısıtılmışta 35-40 dk pişirin. Sakın kapağını pişerken açmayalım söner.
- Diğer tarafta şerbet için tencereye su şeker ve en son limon suyu ekleyip 2-3 dk kaynatıp ocağı kapatalım koyup kaynatalım.
- 10 dk orta kaynatalım.
- daha sonra ocaktan alıp şerbeti ılınmaya bırakalım. Tatlı fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
- Şerbetlerken tatlı ılık olsun şerbette ılık olsun.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakalım dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.