Gerçek Revani Tatlısı

Felaket

New member
Gerçek Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Gerçek Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mikser kabında oda sıcaklığında yumurta ile şekeri 5 dk mikserle yüksek bölümde çırpalım.
  2. daha sonra yağı ekleyip çırpalım.
  3. daha sonra unu irmiği azar azar ekleyerek artık tahta kaşıkla yahut spatula yavaşça karıştıralım.
  4. En son vanilya kabartma tozu ekleyip tekrar tahta kaşık yahut spatula ile karıştıralım.
  5. Yağlanmış unlanmış büyük cam fırın kabına hamuru dökelim. Fan çalıştırmadan fırında 170 derecede ısıtılmışta 35-40 dk pişirin. Sakın kapağını pişerken açmayalım söner.
  6. Diğer tarafta şerbet için tencereye su şeker ve en son limon suyu ekleyip 2-3 dk kaynatıp ocağı kapatalım koyup kaynatalım.
  7. 10 dk orta kaynatalım.
  8. daha sonra ocaktan alıp şerbeti ılınmaya bırakalım. Tatlı fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
  9. Şerbetlerken tatlı ılık olsun şerbette ılık olsun.
  10. Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakalım dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Gerçek Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst