Genç eldivenler “Milli forma” için aralıksız çaba ediyor

Hasan

Member
Uzun yıllar boyunca Anadolu’nun farklı kulüplerinde profesyonel kaleci antrenörlüğü yapan Yunus Çal, memleketi olan Eskişehir’deki çocukların kalecilik branşında kendilerini geliştirebilmesi için harekete geçti. Yaklaşık 2 buçuk yıl evvel genç kaleciler yetiştirmeye başlayan Çal, Türkiye’nin farklı kulüplerinin alt yapılarına da sportmenler gönderdi. 7-18 yaş içindeki bayan ve erkek atletlere eğitim veren Çal, kalecilik eğitimi yardımıyla çocukların hem fizikî birebir vakitte mental olarak gelişim gösterdiğini vurguladı. Kaleciliği severek yaptıklarını söyleyen genç sportmenler ise, ulusal formayı giyerek Türkiye’yi en yeterli biçimde temsil etmek istediklerini belirttiler.

“İyi bir grupta kalecilik yapmak istiyorum”

Profesyonel meslek olarak kalecilik mesleğine devam etmek istediğini tabir eden 14 yaşındaki Esra Yarım, “Çalışmalarımız epey eğlenceli geçiyor. Benim için epey faydalı oluyor. Olumlu istikamette tesirini gördüm. Ablamda bizim kadroda oynuyor. Onun yardımıyla başladım. O demişti ‘kaleye geç’ diye. bu türlü başladım ve âlâ ki de geçmişim. Nitekim âlâ bir grupta kalecilik yapmak istiyorum. 3 büyükler, yurt haricinde bir grup ve bilhassa de Ulusal Takım’da oynamayı epey istiyorum. Profesyonel meslek olarak da bu mesleği hakikaten yapmak istiyorum” dedi.

“Buraya gelmedilk evvelki 5 senede hiç bir şey yapmadığımı fark ettim”

Genç bir atlet olarak kendisine ulusal kaleci Volkan Demirel’i örnek aldığını söz eden Alp Sert, “Ben küçüklüğümden beri kalecilik yapıyorum. Buraya gelmedilk evvelki 5 senede hiç bir şey yapmadığımı fark ettim. Buraya geldikten daha sonra da geliştiğimi gördüm. Olağanda kaleciler grupta başka olduğu için kendini biraz dışlanmış hissediyorsun lakin burada kabul eden bir etrafa gelmiş oluyorsun. Bir spor kulübü için ilan gördüm. daha sonrasında kalecilik yapmak istediğimi söylemiş oldum. Birinci oraya gittim, daha sonrasında da devam ettim. Kaleci olarak Volkan Demirel’i örnek alıyorum. Zira kalecilikten öte kendisine inancı var. Ekibi yönetiyor, başka kaleciler üzere pısırık davranmıyor. Kimi kaleciler sesini çıkartmaz, konuşmaz. Volkan ise oyunu denetim eden bir kaleci olarak geliyor” sözlerini kullandı.

“A Ulusal Kadro düzeyinde oynayacaklarına inanıyorum”

Yaklaşık 16 yıldır farklı gruplarda profesyonel kaleci antrenörlüğü yaptığını ve şu anda da 60 genç atleti olduğunu söyleyen Yunus Çal, “Memleketten âlâ kaleciler çıkacağına inandığım için bu işi yapıyorum. Şu anda da epeyce yeterli gidiyor. İştirak ve çocuklarımızın gelişimi fazlaca güzel devam ediyor. Birkaç kalecimizi transfer ettik. Elimizde inanılmaz yetenekli çocuklar var. İlerde epey büyük yerlerde oynayacaklarına inanıyoruz. Çocukların hem mental tıpkı vakitte fizikî olarak gelişmelerinde yardımcı oluyoruz. Şu anda bir kalecimiz Galatasaray’a transfer oldu, bir kalecimiz de oradan deneniyor. Bu çocukların ilerde çeşitli yaş kümelerinde, A Ulusal Grup düzeyinde oynayacaklarına inanıyorum. İnanılmaz biçimde keyifli oluyorum. Yaklaşık 16 yıldır gurbette kaleci antrenörlüğü yapıyorum. Anadolu’nun çeşitli kulüplerinde profesyonel kaleci antrenörlüğü yaptım. Keşke birinci diplomayı aldığım vakit bu işe başlasaydım” halinde konuştu.

IHA