Gelin Pastası

Felaket

New member
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker (ben koymadım)
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Çilek vs
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için kaba yumurta ve şekeri ekleyip 5 dk köpürene kadar çırpın. Akabinde kalan kuru materyalleri eleyerek ekleyip, özetlemek gerekirse karıştırın.
  2. Tabanı yağlanmış dikdörtken kalıba harcı dökün ve 170 derece ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  3. Kek büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine sütü gezdirin ve 20 dk dinlendirin.
  4. Muhallebi için; tencereye tüm gereçleri ekleyip daima karıştırarak kaynatmaya başlayın ve 2-3 dk pişirip soğumaya bırakın.
  5. Muhallebi ılıdıktan daha sonra üzerine krem şanti tozu ekleyip güzelce çırpın ve kekin üzerine yayın.
  6. Vaktiniz var ise üzeri kapalı bir gece dolapta yahut 2-3 saat beklettikten daha sonra hindistan cevizi serpiştirip, çilek ve antep tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst