Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker (ben koymadım)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Çilek vs
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için kaba yumurta ve şekeri ekleyip 5 dk köpürene kadar çırpın. Akabinde kalan kuru materyalleri eleyerek ekleyip, özetlemek gerekirse karıştırın.
- Tabanı yağlanmış dikdörtken kalıba harcı dökün ve 170 derece ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Kek büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine sütü gezdirin ve 20 dk dinlendirin.
- Muhallebi için; tencereye tüm gereçleri ekleyip daima karıştırarak kaynatmaya başlayın ve 2-3 dk pişirip soğumaya bırakın.
- Muhallebi ılıdıktan daha sonra üzerine krem şanti tozu ekleyip güzelce çırpın ve kekin üzerine yayın.
- Vaktiniz var ise üzeri kapalı bir gece dolapta yahut 2-3 saat beklettikten daha sonra hindistan cevizi serpiştirip, çilek ve antep tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.