Gelin Pastası

Felaket

New member
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı su
Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı soğuk süt (500 ml)
  • Yarım çay bardağı şeker
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Olmasada olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (75 g)
Üzeri için;

  • Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keki için; evvela yumurtaları beyazlarını ve sarılarını ayıralım. Beyazları bir çay kaşığı tuz ile beyazlaşıp mereng kıvamına gelene kadar çırpalım. Sarılarına uygun bir kapta yarım bardak oda sıcaklığındaki suyu ekleyerek 4-5 dk. kadar çırpalım.
  2. ondan sonrasında sarılarını 3 seferde epeyce yavaş hareketlerle attan üste yanlışsız spatulayla karıştırarak beyazlara azar azar yedirin.
  3. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim (Eğer vaktim yok bu kadar uğraşamam derseniz de hiç beyazlarını ve sarılarını ayırmadan klasik teknikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın, üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin)
  4. Hazırladığımız kek harcını yağlanmış borcama boşaltalım ve eşit olacak biçimde düzeltelim. Borcamı bir kaç defa yavaş biçimde tezgaha vurdurursanız ortasındaki fazla hava kabarcıkları çıkacağı için her yeri eşit kabaracaktır.
  5. Kekimizi öncesinden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim. Pişen ekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
  6. Muhallebisi için; süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olduğunda muhallebimizin altını kapatıp içine tereyağı ve vanilya ekleyelim.
  7. Soğuması için; bekletelim. Muhallebi ılıdıktan daha sonra içerisine kremşanti ek edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  8. Soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açalım. Hazırladığımız şekerli sütlü karışımı kekin üzerine gezdirelim.
  9. Kekimiz sütü çektikten daha sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak biçimde düzeltelim.
  10. En son üzerine her yerini kapatacak biçimde hindistan ceviziyle kaplayalım. Dilimleyip, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben çilek kullandım.
  11. Bir gece dolapta bekletip, sonraki gün servis yaparsanız fazlaca daha lezzetli olur. Afiyet, bal şeker olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst