Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tl süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi çilek ( mevsim meyvesi)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tanımımıza evvela başlamadan fırınımızı 5 dakika çalıştırıp ısınmasını sağlayalım.
- 180 derece de alt üst fanda daha yumurta ve şekeri köpürecek kıvamda çırpıyoruz.
- Akabinde un kabartma tozu vanilya ekleyerek fırına veriyoruz.
- Kekimiz fırındayken muhallebimize geçelim.
- Sütümüzü tencereye koyup içine sırasıyla gereçlerimizi ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Ocakta muhallebimiz göz göz pişince içine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ucuyla çırpıp buzdolabında 10 dk dinlendirelim.
- Kekimiz fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekliyoruz.
- Dinlenmiş kremamızı kekimizin üzerine eşit ölçüde yayıyoruz .
- En son süslemesinde hindistan cevizi tozu ve çileğimizle süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.