Gelin Pastası

Felaket

New member
Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Kekin ıslanması için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için;

  • 1 tl süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzerine;

  • Hindistan cevizi çilek ( mevsim meyvesi)
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tanımımıza evvela başlamadan fırınımızı 5 dakika çalıştırıp ısınmasını sağlayalım.
  2. 180 derece de alt üst fanda daha yumurta ve şekeri köpürecek kıvamda çırpıyoruz.
  3. Akabinde un kabartma tozu vanilya ekleyerek fırına veriyoruz.
  4. Kekimiz fırındayken muhallebimize geçelim.
  5. Sütümüzü tencereye koyup içine sırasıyla gereçlerimizi ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  6. Ocakta muhallebimiz göz göz pişince içine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ucuyla çırpıp buzdolabında 10 dk dinlendirelim.
  7. Kekimiz fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekliyoruz.
  8. Dinlenmiş kremamızı kekimizin üzerine eşit ölçüde yayıyoruz .
  9. En son süslemesinde hindistan cevizi tozu ve çileğimizle süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst