Gelin Pastası (Tarif Sorduran Pamuk Pasta) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır nişatası)
- 1 paket krem şanti
- Bir küçük kase hindistan cevizi,7-8 adet çilek,fıstık tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu ek edelim güzelce çırpalım.
- Yağlanmış borcama yahut fırın kabına dökelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında alt üst ayarda fırının birinci rafında pişirelim.
- Fırında kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım.Muhallebi için verilen materyalleri tencereye alalım,çırpıcı ile güzelce karıştıralım ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan daha sonra 1 dakika daha pişirelim ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize aralıklı olarak kürdan batıralım 2 su bardağı sütü üzerine dökelim.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket toz krem şantiyi ek ederek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım ve borcamdaki kekin üzerine düzgün bir biçimde spatula yardımı ile yayalım.
- Üzerine çokça hindistan cevizi serpelim,ben çilek ve toz fıstıkla süsledim.
- İstediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz.
- Buzdolabında 3-4 saat bekledikten daha sonra servise hazırdır.
Yiyenlerin tanımını istediği pamuk üzere gelin pastası her vakit favoriniz olacak. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!.