Gelin Çantası

Felaket

New member
Gelin Çantası Tanımı İçin Gereçler

Pankek için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma
  • 1 paket vanilya
Ortası için

  • 2 paket kremşanti
  • Hindistan cevizi
Gelin Çantası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda krem şanti karışımını güzelce çırpın ve buzdolabına koyup, dinlenmeye bırakın. (krem şanti karışımını 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt halinde hazırlayabilirsiniz. )
  2. çabucak sonrasında keki yapmak için gerekli olan tüm materyalleri (yumurta, süt, un, sıvı yağ, kakao, şeker, kabartma tozu ve vanilya)
  3. Bir kabın içerisine koyun ve karıştırın. (kıvamı size katı geldiyse biraz süt ile yumuşatabilirsiniz, sıvı geldiyse de biraz un ile kıvam aldırabilirsiniz. )
  4. Teflon tavanızı orta ateşte ısıtın ve epey az sıvı yağ ekleyin.
  5. Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı kadar tavaya dökün.
  6. Kekin yalnızca bir tarafı pişecek, üzerinde kabarcıklar çıkmaya başlayınca tavadan alın ve kurumaması için ağzı açık bir buzdolabı poşetine yerleştirin.
  7. Kek karışımının tümü için tıpkı süreci uygulayın.
  8. Pişen kekler soğuduğunda ortasına hazırladığınız krem şantiyi sürün ve (d harfi şeklinde) ikiye katlayın.
  9. çabucak sonrasında üstünü hindistan cevizine batırın. (dilerseniz hindistan cevizi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. )
  10. Ayrıyeten bir daha dilerseniz benmari adabı erittiğiniz çikolatanızı yahut hazır çikolata sosunu tatlımızın üstünde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gelin Çantası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst