Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 750 gram quark (Sadece labne ile yapabilirsiniz)
- 1 paket labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 400 gram donmuş frambuaz
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 15 gram agar agar (Bitkisel jelatin)
- Beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküp, düzeltiyoruz.
- Kreması için; gereçleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
- 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra bir saate yakın fırın kapağı açık biçimde ortasında bırakıyoruz. çabucak sonrasında çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için; tencereye donmuş frambuaz, şeker ve agar agar ekleyip rondodan geçiriyoruz, bir çay bardağı su ek edip, orta ateşte ağırlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp, birinci sıcağı çıktığında kalıbımızın üzerine döküyoruz 2-3 saat en az dolapta dinlendirip soğuduktan daha sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun