Frambuazlı Cheesecake

Felaket

New member
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 300 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram toz şeker
  • 120 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
Üstünün malzemesi

  • 750 gram speisequark (tuzsuz labne peyniride olabilir ,Türkiye de labne peyniriyle yapılıyor ( bildirmek istedim
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane vanilya şekeri
  • 1 tane vanilyalı (pişen toz puding )
  • 3 adet yumurta
  • 250 gram toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
Meyveli sosu için

  • 200 gram buzluk frambuaz
  • 100 gram buzluktan çilek
  • 80 ml su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sosun yapılışı.Tencereye meyveleri ekleyin üzerine şekeri ilave edin kaynatın meyveler yumuşayınca blendırdan geçirin.
  2. Nişastayı suyla açın tencerenin içine ek edin.
  3. Kaynadıktan daha sonra oçaktan alın soğuk cheesecake üzerine dökün.
  4. Hamurunun yapılışı????????????????????Karıştırma kabına evvel yumurta,margarin şekeri ilave edin.
  5. Önce hepsini karıştırın.
  6. Ardından unu kabartma, tozunu mandalinanın kabuğunu ekleyin yoğurun.Un az gelirse biraz daha ek edebilirsiniz her un birebir olmadığı için farklı oluyor .
  7. Yağlanmış, kalıba elinizle yerleştirin.
  8. Kenarlarına taşacak biçimde yerleştirin.
  9. Üzerinin peynirli kreması yapılışı ????Önce yumurtayı şekeri karıştırın.
  10. Ardından öbür malzemeyi ekleyin çırpma teliyle güzelce karıştırın.
  11. Kalıbın ortasındaki hamurun üzerine dökün.
  12. Önceden ısıttığınız fırına pişmeye bırakın.
  13. 175 dereceli 50 dakika pişme mühleti piştikten daha sonra çabucak çıkarmayın.
  14. Fırının kapağını yarı açın.
  15. Pastanız 10 dakika o denli dursun.
  16. daha sonra çıkarın.
  17. Soğuduktan daha sonra üzerine sosunu dökün.
  18. Pastanızı bir gece buz dolabında bekletin daha hoş oluyor.
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst