Fıstıklı İrmikli Helva Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Fıstıklı İrmikli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt kreması
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 100 gram teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ocakta eritilir.
- İçine irmik eklenip karıştırılır.
- Hemen üzerine un da eklenip orta ateşte 5 dakika daima karıştırılarak kavrulur.
- Üzerine toz şeker eklenir. 4 dakika şekerle tekrar daima karıştırılarak kavrulur.
- Üzerine süt kreması ve süt eklenerek kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- Pişen helvanın üzerine iki dolu yemek kaşığı toz antep fıstığı eklenip son sefer güzelce helvaya yedirilip karıştırılır.
- Kapağı kapatılıp 4-5 dakika dinlendirilip sıcak servis yapılır.
- Kaymak yahut dondurma ile de servis yapılabilir.
Fıstıklı İrmikli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı