Fıstık Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı fıstık tozu
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- Sade dondurma
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağımızı ve irmiğimizi 5 dk kadar kavuruyoruz. çabucak sonrasında fıstık tozunu ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz 10 dk kadar kavuruyoruz.
- Başka bir tabakta birleştirdiğimiz süt ve suyumuzu bu karışımımıza yavaşça ekliyoruz suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
- Soğuyan helvamızın kase sayesinde ortasını açıp sade dondurma bırakıyoruz. Tabağa aykırı çevirdiğimiz fıstık düşümüzü afiyetle yiyoruz.