Fırında Sütlaç

Felaket

New member
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 buçuk yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt (vanilyayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Gelelim fırında sütlaç tanımı nasıl yapılır sorusunun cevabına….

  1. Öncelikle pirinçleri yıkadıktan daha sonra 3 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Biraz sulu kalacaktır.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ekleyip kaynatın.
  3. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ve 2 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 buçuk yemek kaşığı pirinç ununu ek ediniz.
  4. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
  5. Fırın için güveçlerinizi tepsiye koyun.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve güveçlerinizi fırın tepsinize dizin, afiyet olsun. ????.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst