Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı yarısı pirinç
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt (nişastayı çözdürmek için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım çay bardağı pirinçlerimizi derin geniş bir kaba boşaltılıyoruz.
- Ardından 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
- Pirinçler kendini çekene kadar orta ara karıştırıyoruz.
- Çeken pirinçlerimize sütümüzü ve şekerimizi ilave ediyoruz.
- Orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı süt ile 2 yemek kaşığı dolusu nişastamızı karıştırıp nişastayı eritiyoruz.
- sonrasındasında kaynamış olan sütümüze çözülmüş olan nişastamızı ekliyoruz.
- 10-15 dk ortası kaynamaya bıraktıktan daha sonra ocaktan alıp son olarak 1 paket vanilyamızı ekliyoruz.
- Güveçlerin çatlamaması için fırın tepsisine 3-4 su bardağı su ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160°-170° de pişirmek için kaplarımıza dolu dolu 2 kepçe olacak biçimde döküyoruz. (6 lı güveç tam geliyor).
- Üstleri kızarana kadar 25-30 dk bekliyoruz.
- Kızaran sütlaçlarımızı fırından alarak soğumaya bırakıyoruz. (yapan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun).