Fırında Sütlaç

Felaket

New member
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı yarısı pirinç
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt (nişastayı çözdürmek için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yarım çay bardağı pirinçlerimizi derin geniş bir kaba boşaltılıyoruz.
  2. Ardından 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
  3. Pirinçler kendini çekene kadar orta ara karıştırıyoruz.
  4. Çeken pirinçlerimize sütümüzü ve şekerimizi ilave ediyoruz.
  5. Orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  6. 1 çay bardağı süt ile 2 yemek kaşığı dolusu nişastamızı karıştırıp nişastayı eritiyoruz.
  7. sonrasındasında kaynamış olan sütümüze çözülmüş olan nişastamızı ekliyoruz.
  8. 10-15 dk ortası kaynamaya bıraktıktan daha sonra ocaktan alıp son olarak 1 paket vanilyamızı ekliyoruz.
  9. Güveçlerin çatlamaması için fırın tepsisine 3-4 su bardağı su ekliyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 160°-170° de pişirmek için kaplarımıza dolu dolu 2 kepçe olacak biçimde döküyoruz. (6 lı güveç tam geliyor).
  11. Üstleri kızarana kadar 25-30 dk bekliyoruz.
  12. Kızaran sütlaçlarımızı fırından alarak soğumaya bırakıyoruz. (yapan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun).
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst