Fırında Sütlaç (Muhallebi Kıvamında)

Felaket

New member
Fırında Sütlaç (Muhallebi Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pirinç
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 ,5 su bardağı su
Fırında Sütlaç (Muhallebi Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Her vakit birinci olarak pirinçleri haşlıyoruz.Sütlacın ortasında çiğ kalmaması için. Bunun için de genişçe tenceremize pirinci ve suyumuzu ek edip suyu azalınca ocağın altını kapatıyoruz.
  2. Pirincin üzerine sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya yakın şekeri ve başka bir taraftan iki su bardağı ayırdığımız sütün içerisine nişastayı açmak için karıştırıyoruz.
  4. İki karışımı bir ortaya getirip kaynayınca 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Çömleklere eşit ölçüde ekliyorsunuz ben 6 kase çömleklere geri kalanı ise olağan kaselere eşitledim.
  6. Fırın tepsisine alıyoruz ve yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyip 180 derece ısıtılmış fırında en üst tarafta 20 dakika ya da sütlacın üzeri kızarana kadar bekleyin,fırından fırına değişir.
  7. Çıkardıktan daha sonra buzdolabına soğumaya bırakın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun:)).
Fırında Sütlaç (Muhallebi Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst