Fırında Kabak Tatlısı

Felaket

New member
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Büyük 1 dilim kabak
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine;

  • Tahin ve ceviz
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabakları soyup dilimleyelim.
  2. Fırın poşetine yerleştirip üzerine 2 su bardağı şeker ve limon suyunu ek edip poşetin ağzını kapatıp düzgünce sallayarak karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine koyup üzerine bıçak ile delikler açalım.
  4. 180 c fırında 35 dk pişirelim.
  5. Derece ve pişirme mühleti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  6. Piştikten daha sonra soğuyan tatlıya tahin ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Not;

Tatlı için kabak kıymetli sakız kabak tercih etmelisiniz. Kimi kabaklar daha tam pişmeden epeyce çabuk dağılabiliyor. Tahin sevmeyenler eklemeye bilir.

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst