Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not;
Tatlı için kabak kıymetli sakız kabak tercih etmelisiniz. Kimi kabaklar daha tam pişmeden epeyce çabuk dağılabiliyor. Tahin sevmeyenler eklemeye bilir.
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Büyük 1 dilim kabak
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tahin ve ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyup dilimleyelim.
- Fırın poşetine yerleştirip üzerine 2 su bardağı şeker ve limon suyunu ek edip poşetin ağzını kapatıp düzgünce sallayarak karıştıralım.
- Fırın tepsisine koyup üzerine bıçak ile delikler açalım.
- 180 c fırında 35 dk pişirelim.
- Derece ve pişirme mühleti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Piştikten daha sonra soğuyan tatlıya tahin ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Not;
Tatlı için kabak kıymetli sakız kabak tercih etmelisiniz. Kimi kabaklar daha tam pişmeden epeyce çabuk dağılabiliyor. Tahin sevmeyenler eklemeye bilir.
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı