Fırın Sütlaç

Felaket

New member
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 lt. süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım bardak soğuk süt yada sıvı krema
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçleri yalnızca 1defa sudan geçirip su ile bir arada tencereye alıp kaynatın.
  2. hafifçe sulu kıvamda iken sütü ve vanilyayı ekleyip kaynadıktan daha sonra şekeri ekleyin. Denetimi bırakmayın taşmasın.
  3. Soğuk süt ile nişastayı uygunca açıp bir yandan karıştırarak tencereye ekleyin.
  4. 10- 15 dk kaynatın kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
  5. Fırına sağlam kaplara sütlacı bölüştürün ve tepsiye dizin.
  6. Kızarması için üzerine epeyce az şeker serpiştirin.
  7. Kapların yarısına kadar tepsiye soğuk su koyup fırının en üst tarafında yalnızca üst kısmı açarak 200+sıcaklıkta üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. Pişirin.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst