Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 lt. süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım bardak soğuk süt yada sıvı krema
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri yalnızca 1defa sudan geçirip su ile bir arada tencereye alıp kaynatın.
- hafifçe sulu kıvamda iken sütü ve vanilyayı ekleyip kaynadıktan daha sonra şekeri ekleyin. Denetimi bırakmayın taşmasın.
- Soğuk süt ile nişastayı uygunca açıp bir yandan karıştırarak tencereye ekleyin.
- 10- 15 dk kaynatın kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
- Fırına sağlam kaplara sütlacı bölüştürün ve tepsiye dizin.
- Kızarması için üzerine epeyce az şeker serpiştirin.
- Kapların yarısına kadar tepsiye soğuk su koyup fırının en üst tarafında yalnızca üst kısmı açarak 200+sıcaklıkta üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. Pişirin.