Fırın Sütlaç

Felaket

New member
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 1,5 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre artırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle 1 çay bardağı pirinci uygunca yıkayıp 2 çay bardağı suyla haşlayalım.
  2. Pirinçler suyu çektikten daha sonra yavaş yavaş süt ek edelim biraz kıvam alana kadar kaynatalım daha sonrasında şeker ilave edip 10 dakika kadar daha kaynatalım.
  3. daha sonrasında nişastayı biraz su ile sulandırıp sütlaca karıştırarak ek edelim.
  4. Ocağın altını kapatıp 1 paket vanilya ekleyelim ve sütlaç fırın kaplarına hisse edelim.
  5. Fırın tepsisine bir ölçü şu ekleyelim ve önce ısıtılmış 200 derece fırına sütlaçları verelim.
  6. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fındık yada ceviz ile servis edebilirsiniz ????afiyet olsun ????.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst