Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı kırılmış fındık (Cevizde olur)
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu alalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Vanilyayı ekleyip, karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı. Form verip yağladığımız tepsiye dizelim. Bıçakla çizikler atalım.
- evvelinde ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızı soğuk şerbetle birleştirelim. Şerbetini çektikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.