File Bademli Ballı Kolay Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket file badem
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı bal
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- hemen sonrasında süt sıvı yağ ek ediyoruz.
- En son mümkünse eleyerek un kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz.
- Klasik kek hamurumuzu yaptıktan daha sonra 26 cm lik kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip harcımızı döküyoruz yada orta uzunluk bir borcamda olabilir.
- Üzerine file bademler döküyoruz.
- 2 çorba kaşığı toz şekeri de eşit biçimde bademlerin üzerine gelecek halde döküyoruz.
- 170 derece fırında 40 dk yakın pişiriyoruz.
- Kürdan denetimi yapıp fırından alıyoruz.
- İlk sıcağı çıkında 2 çorba kaşığı balı üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz.Herkese afiyet olsun .