Fernández Mañueco, tarım-gıda sektörünü, İspanya’daki en rekabetçi sektör olmak için 68 milyon hibeden yararlanacak projeler sunmaya teşvik ediyor

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Junta de Castilla y León başkanı Alfonso Fernández Mañueco, bu Perşembe günü Coca’da (Segovia) tarım-gıda sektöründeki tüm şirketleri proje sunmaya ve bölgesel İdarenin son çağrısından yardım talep etmeye teşvik etti. milyon avro, endüstrilerini “İspanya’daki en modern, rekabetçi ve sürdürülebilir” haline getirmek.

Ona göre para, şirketlerin mülklerini geliştirmeye, makine alımına ve robotik kurulumlar gibi sermaye mallarına ve bilgisayar programları ve patentlerin satın alınmasına yatırım yapmasına yardımcı olacak. Ayrıca çağrı, sürdürülebilirlik ve şirketlerin dijitalleşme taahhüdüne öncelik verecek. Son olarak, Kurul, döngüsel ekonomi gibi çevresel zorlukları ele alan, kırsal dünyaya dayanan, doğası gereği birleştirici olan ve çiftçilerin kendilerinin ve genç ve kadın girişimciliğin katıldığı projeleri, bakımı unutmadan değerlendirecektir. ve istihdam yaratılması.

Avrupa yardımı

Alfonso Fernández Mañueco, Ical Ajansı’na göre, yardımın “yoğunluklarının” Avrupa Birliği’nin izin verdiği maksimum sınır olduğunu beyan etti. Bu nedenle, şirketlerin avans veya kredi talebinde bulunmaması için verilen tutarların avans talep etme imkanı ile maksimum tutar 4,5 milyon avroya kadar ulaşabilir.

Kurul Başkanı, Copese Group’un Segovian kasabası Coca’daki tesislerine yaptığı ziyaret vesilesiyle, bu yardımı “gerekli” olarak değerlendirdi çünkü tarım-gıda sektörü, Topluluk içinde bir çıkış noktası sağladığı için “stratejik”. ne Çiftçiler ve kazananlar tarafından kendi topraklarında üretilir, böylece işleme endüstrisinde sona erer, ancak yeri de değiştirilmez.

Ormancılık sektörü için 2,8 milyon

Son olarak Kurul, ormancılık sektörü için 2,8 milyon avroluk bir yardım çağrısı da açtı. Ahşabın endüstriyel dönüşümünü gerçekleştiren, orman ürünlerini gıda amaçlı kullanan ve orman biyokütlesini işleyen KOBİ’lere fayda sağlayacak bazı kalemler.

Bu çizgide, modernizasyon, kırsal alan, sürdürülebilirlik ve çevre ile dijitalleşme ve yeni teknolojiler taahhüdünden geçen tarım-gıda sektörü ile aynı kriterler korunmaktadır. Maksimum yardım 400.000 avro olacak.