Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
- 5 adet yumurta
- 250 gram şeker
- 1 pk vanilya
- 125 gram sıvı yağ
- 125 gram limonata (fanta)
- 350 gram un
- 1 pk kabartma tozu
- 600 gram sıvı krema
- 2 pk vanilya
- 2 krema sertleştirici
- 500 gram ekşi krema (schmand)
- 2 mandalina portakal konservesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 180 dereceye (alt üst ayar) açıyoruz ve fırın tepsisini hazırlıyoruz.
- İlk evvel yumurtayı, şekeri ve vanilyayı güzelce çırpıyoruz.
- daha sonra sıvı yağ ve limonatayı ekliyoruz ve devam çırpıyoruz.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine döküp 20 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Kremayı vanilya ve krema sertleştirici ile bir arada çırpıyoruz.
- Ayrı bir kap kullanıp ekşi kremayı biraz çırpıyoruz.
- Çok yavaş biçimde çırpılmış kremayı ekşi kremayla karıştırıyoruz.
- Karışımın yarısını soğumuş pasta hamurun üzerine sürüyoruz.
- Üzerine süzülmüş olan mandalina portakalları yerleştiriyoruz.
- Geri kalan krema karışımını üzerine güzelce sürüyoruz.
- Üzerine tarçın ve şeker serpiyoruz. Servis edilene kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı