Fantakuchen – Limonatalı Pasta

Felaket

New member
Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 adet yumurta
  • 250 gram şeker
  • 1 pk vanilya
  • 125 gram sıvı yağ
  • 125 gram limonata (fanta)
  • 350 gram un
  • 1 pk kabartma tozu
Üzeri için:

  • 600 gram sıvı krema
  • 2 pk vanilya
  • 2 krema sertleştirici
  • 500 gram ekşi krema (schmand)
  • 2 mandalina portakal konservesi
Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fırını 180 dereceye (alt üst ayar) açıyoruz ve fırın tepsisini hazırlıyoruz.
  2. İlk evvel yumurtayı, şekeri ve vanilyayı güzelce çırpıyoruz.
  3. daha sonra sıvı yağ ve limonatayı ekliyoruz ve devam çırpıyoruz.
  4. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Fırın tepsisine döküp 20 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  6. Kremayı vanilya ve krema sertleştirici ile bir arada çırpıyoruz.
  7. Ayrı bir kap kullanıp ekşi kremayı biraz çırpıyoruz.
  8. Çok yavaş biçimde çırpılmış kremayı ekşi kremayla karıştırıyoruz.
  9. Karışımın yarısını soğumuş pasta hamurun üzerine sürüyoruz.
  10. Üzerine süzülmüş olan mandalina portakalları yerleştiriyoruz.
  11. Geri kalan krema karışımını üzerine güzelce sürüyoruz.
  12. Üzerine tarçın ve şeker serpiyoruz. Servis edilene kadar buzdolabında bekletiyoruz.
İzlemek isterseniz youtube görüntüm da var. Orda tüm basamakları görüyorsunuz.

Fantakuchen – Limonatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst