Etimekli Profiterol

Felaket

New member
Etimekli Profiterol Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket tuzsuz etimek
Muhallebi için

  • 10 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un+1 tatlı kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu (2 paket) krem şanti
Üzeri için

  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Etimekli Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Birebir profiterol tadında herkese yetecek kadar bollukta şahane bir tatlı.

  1. İmali için evvel çikolata sosundan başlayalım.Toz çikolata sosunu bir tencereye alıp 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dk daha pişirip altını kapatalım.
  3. Orta ara karıştırarak üstü kabuk tutmadan soğutalım.
  4. Muhallebi için krem şanti hariç öbür materyalleri bir tencereye koyalım.
  5. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  6. Altını kapatıp soğumasını bekleyelim.
  7. Ilık hale gelince toz krem şantileri muhallebiye ekleyip 15 dk kadar mikser ile çırpalım.
  8. daha sonra içine tuzsuz etimekleri kırarak ekleyelim.
  9. Borcama boşaltalım.
  10. Üzerine de çikolata sosunu döküp bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  11. ondan sonrasında ister dilimleyerek ister kasede servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Etimekli Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst