Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket etimek
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 paket krema ( yada krem şanti)
- 3 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alıyoruz şerbet kaynadıktan daha sonra 3-4 damla limon sıkıp 5 dk kaynatıyoruz.
- Şerbeti ocaktan alıp kaynar şerbetin içine etimekleri bir çatalla batırıp çıkartıyoruz ve tepsiye tek sıra halinde yerleştiriyoruz.
- Muhallebisi için; 1 lt sütü şekeri ve irmiği bir tencereye koyuyoruz ve ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebimizi ocaktan alıp etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz.
- 2 paket kremanın içine 2 paket vanilya koyup sertleşene kadar bir mikserle çırpıyoruz .
- Kremamız kıvamını alınca soğuyan muhallebimizin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serpip dilediğimiz üzere süslüyoruz.
- Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????.