Etimek Tatlısı

Felaket

New member
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket etimek
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
Üzeri için;

  • 3 paket krema ( yada krem şanti)
  • 3 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Suyu ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alıyoruz şerbet kaynadıktan daha sonra 3-4 damla limon sıkıp 5 dk kaynatıyoruz.
  2. Şerbeti ocaktan alıp kaynar şerbetin içine etimekleri bir çatalla batırıp çıkartıyoruz ve tepsiye tek sıra halinde yerleştiriyoruz.
  3. Muhallebisi için; 1 lt sütü şekeri ve irmiği bir tencereye koyuyoruz ve ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayan muhallebimizi ocaktan alıp etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz.
  5. 2 paket kremanın içine 2 paket vanilya koyup sertleşene kadar bir mikserle çırpıyoruz .
  6. Kremamız kıvamını alınca soğuyan muhallebimizin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  7. Üzerine hindistan cevizi serpip dilediğimiz üzere süslüyoruz.
  8. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst