Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket etimek
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su koyarak 10 dk kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir tepsiye etimekleri yerleştiriyoruz.
- Üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
- Muhallebisini hazırlıyoruz. Bir tencereye sütü ek ediyoruz. Un ,nişasta ve şeker ilave ederek karıştırıyoruz.
- Katılaşmaya başlayınca tereyağ ek ederek karıştırıyoruz.
- Altını kapatınca vanilya ek edip karıştırıyoruz ve ılık olmasını bekliyoruz.
- Ilık olan muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Üzeri için krem şanti yapıyoruz. 1 paket krem şanti ve süt ek ederek katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Muhallebinin üzerine sürüyoruz. İstediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.