Etimek Tatlısı

Felaket

New member
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su koyarak 10 dk kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Bir tepsiye etimekleri yerleştiriyoruz.
  3. Üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
  4. Muhallebisini hazırlıyoruz. Bir tencereye sütü ek ediyoruz. Un ,nişasta ve şeker ilave ederek karıştırıyoruz.
  5. Katılaşmaya başlayınca tereyağ ek ederek karıştırıyoruz.
  6. Altını kapatınca vanilya ek edip karıştırıyoruz ve ılık olmasını bekliyoruz.
  7. Ilık olan muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz.
  8. Üzeri için krem şanti yapıyoruz. 1 paket krem şanti ve süt ek ederek katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  9. Muhallebinin üzerine sürüyoruz. İstediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst