Eski yıldız şef Franz Keller, et içermeyen diyetler hakkında eleştirel konuştu. “Süddeutsche Zeitung” (SZ) ile yaptığı röportajda “Tamamen vejetaryen beslenmenin iyi olduğunu düşünmüyorum, ancak bu bir uzlaşmadır” dedi. Ancak onun için vegan beslenmek “korkunç ve aptalca”.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Keller fikrini savundu ve insan beslenmesinin gelişimiyle bağlantılı olduğunu açıkça ortaya koydu. Eski yıldız şef, “Pişmiş ve sıcak yiyecekler yemeye başladığımız için bu hale geldik” dedi. Bu süreçte sindirim sisteminin küçüldüğünü ve bunun sonucunda beynin daha da gelişebileceğini açıkladı. Sonuçta insanlar “baş insan” haline geldi.
Ancak: Keller'e göre vegan beslenme bu tür insani gelişime uygun değil. Vegan beslenmek kesinlikle insan organizmasına uygun değildir. Keller'in sözleriyle: “Böyle devam edersek, maymunun yanındaki ağaçta kalmamak için dikkatli olmalıyız.”
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Top Chef, insanı domuz etine benzetiyor
Ancak Keller, iyi yetiştirme ve kaliteli etin ne kadar önemli olduğunu da vurguladı. Röportajda fabrika çiftçiliği sistemini hasta olarak tanımladı. Bu yüzden çiftliği Falkenhof'ta her şeyi farklı yapmak istiyor.
Şef ve yetiştirici, domuz yetiştiriciliğine ilişkin olarak kaliteli etin nasıl tanınabileceğini şöyle açıkladı: Temel olarak, insanlarda olduğu gibi. İnsanlar 20'li yaşların ortalarına kadar istediklerini yiyebildikleri için ancak o zaman yağ kazanabilirler.
Kendi diyetinizi bu şekilde iklim dostu hale getirirsiniz
Birçok insan için diyetleri oldukça kişisel bir konudur. Ancak yediğimiz şeylerin küresel bir etkisi var.
© Kaynak: dpa
Domuzlarda da durum benzerdir. Hayvanlar altı aylık olana kadar yağ kazanmaya başlamayacaktı. Bu nedenle en az iki kış geçirmiş olmaları ve yeterli alana sahip olmaları gerekir. Fabrika çiftçiliğinin gelişimini sert bir şekilde eleştiren Keller, “Ancak o zaman olgunlaşır ve güzelleşir ve o zaman tadı da güzel olur” dedi. “Bugünkü beslenme ve bakılma şekliyle bir domuz hiç de iyi olamaz.”
70 euro karşılığında bir kilo fileto
Ancak Keller'da kalite odaklı yetiştirmenin de bir bedeli var. Süpermarkette olduğu gibi bir kilo domuz eti için 4,50 avro ödemek yerine, bir kilo domuz filetosu için “70 avro civarında” ücret talep edecekti. Her ne kadar pahalı gibi görünse de böyle bir fiyat “adildir”. Ancak pek çok kişi ucuz et üretimi nedeniyle “bağlantısını kaybetmiş” ve bu kadar fazla para harcamaya hazır değil.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Gerçek kontrolü veganlığı – neyin doğru neyin saçma olduğu
İnsanların ete ihtiyacı var ve vegan beslenme çok pahalı: Almanya'daki 1,52 milyon vegan buna benzer ifadeleri defalarca duyuyor. Bunlardan hangisi doğrudur? Bir doğruluk kontrolü.
Keller'in eleştirdiği ve aynı zamanda tüketici bilgisine bağımlı hale getirdiği bir gelişme. “Çocukluğunda bunu evinde deneyimlememiş olan herkes hâlâ sosis ve ızgara etini daha ucuza istiyor. Bunu aklınızdan çıkarmanız pek mümkün değil” dedi. “Tartışmayı kazanmak zor çünkü insanlar da bunu duymak istemiyor. Tek söyleyebileceğim: Dondurulmuş pizzanızla iyi eğlenceler.
Keller artık yıldızların mutfağında değil
Franz Keller, 1980'lerde Almanya'nın en ateşli şeflerinden biriydi. Diğer şeylerin yanı sıra ünlü Fransız şef Paul Bocuse'dan da eğitim aldı. Ayrıca ailesindeki tek tanınmış kişi de o değil. Kardeşi eski DFB patronu Fritz Keller'dir.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Eski yıldız şef aynı zamanda Tim Mälzer'in yemek programı “Kitchen Impossible” ve Radio Bremen talk show “3 nach 9”da yer almasıyla daha geniş TV izleyicileri tarafından tanındı.
Bugünlerde çoğunlukla çiftliğinde yemek pişiriyor ve artık bir restoranın mutfağında bulunmuyor. 1990'ların başında yıldızını bıraktı ve sonunda hayvanlarını yetiştirdiği çiftliğine geri döndü.
Haberler/kız kardeş
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Keller fikrini savundu ve insan beslenmesinin gelişimiyle bağlantılı olduğunu açıkça ortaya koydu. Eski yıldız şef, “Pişmiş ve sıcak yiyecekler yemeye başladığımız için bu hale geldik” dedi. Bu süreçte sindirim sisteminin küçüldüğünü ve bunun sonucunda beynin daha da gelişebileceğini açıkladı. Sonuçta insanlar “baş insan” haline geldi.
Ancak: Keller'e göre vegan beslenme bu tür insani gelişime uygun değil. Vegan beslenmek kesinlikle insan organizmasına uygun değildir. Keller'in sözleriyle: “Böyle devam edersek, maymunun yanındaki ağaçta kalmamak için dikkatli olmalıyız.”
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Top Chef, insanı domuz etine benzetiyor
Ancak Keller, iyi yetiştirme ve kaliteli etin ne kadar önemli olduğunu da vurguladı. Röportajda fabrika çiftçiliği sistemini hasta olarak tanımladı. Bu yüzden çiftliği Falkenhof'ta her şeyi farklı yapmak istiyor.
Şef ve yetiştirici, domuz yetiştiriciliğine ilişkin olarak kaliteli etin nasıl tanınabileceğini şöyle açıkladı: Temel olarak, insanlarda olduğu gibi. İnsanlar 20'li yaşların ortalarına kadar istediklerini yiyebildikleri için ancak o zaman yağ kazanabilirler.
Kendi diyetinizi bu şekilde iklim dostu hale getirirsiniz
Birçok insan için diyetleri oldukça kişisel bir konudur. Ancak yediğimiz şeylerin küresel bir etkisi var.
© Kaynak: dpa
Domuzlarda da durum benzerdir. Hayvanlar altı aylık olana kadar yağ kazanmaya başlamayacaktı. Bu nedenle en az iki kış geçirmiş olmaları ve yeterli alana sahip olmaları gerekir. Fabrika çiftçiliğinin gelişimini sert bir şekilde eleştiren Keller, “Ancak o zaman olgunlaşır ve güzelleşir ve o zaman tadı da güzel olur” dedi. “Bugünkü beslenme ve bakılma şekliyle bir domuz hiç de iyi olamaz.”
70 euro karşılığında bir kilo fileto
Ancak Keller'da kalite odaklı yetiştirmenin de bir bedeli var. Süpermarkette olduğu gibi bir kilo domuz eti için 4,50 avro ödemek yerine, bir kilo domuz filetosu için “70 avro civarında” ücret talep edecekti. Her ne kadar pahalı gibi görünse de böyle bir fiyat “adildir”. Ancak pek çok kişi ucuz et üretimi nedeniyle “bağlantısını kaybetmiş” ve bu kadar fazla para harcamaya hazır değil.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
:format(webp)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/madsack/URKKRNBOGNB3BENY62HSSBDJLM.jpg)
Gerçek kontrolü veganlığı – neyin doğru neyin saçma olduğu
İnsanların ete ihtiyacı var ve vegan beslenme çok pahalı: Almanya'daki 1,52 milyon vegan buna benzer ifadeleri defalarca duyuyor. Bunlardan hangisi doğrudur? Bir doğruluk kontrolü.
Keller'in eleştirdiği ve aynı zamanda tüketici bilgisine bağımlı hale getirdiği bir gelişme. “Çocukluğunda bunu evinde deneyimlememiş olan herkes hâlâ sosis ve ızgara etini daha ucuza istiyor. Bunu aklınızdan çıkarmanız pek mümkün değil” dedi. “Tartışmayı kazanmak zor çünkü insanlar da bunu duymak istemiyor. Tek söyleyebileceğim: Dondurulmuş pizzanızla iyi eğlenceler.
Keller artık yıldızların mutfağında değil
Franz Keller, 1980'lerde Almanya'nın en ateşli şeflerinden biriydi. Diğer şeylerin yanı sıra ünlü Fransız şef Paul Bocuse'dan da eğitim aldı. Ayrıca ailesindeki tek tanınmış kişi de o değil. Kardeşi eski DFB patronu Fritz Keller'dir.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Eski yıldız şef aynı zamanda Tim Mälzer'in yemek programı “Kitchen Impossible” ve Radio Bremen talk show “3 nach 9”da yer almasıyla daha geniş TV izleyicileri tarafından tanındı.
Bugünlerde çoğunlukla çiftliğinde yemek pişiriyor ve artık bir restoranın mutfağında bulunmuyor. 1990'ların başında yıldızını bıraktı ve sonunda hayvanlarını yetiştirdiği çiftliğine geri döndü.
Haberler/kız kardeş